Waarom doen?

Waarom zou je deelnemen aan een kampeervakantie?

Ieder jaar worden er zo’n 15 kampeervakanties voor de leden van de KNNV, IVN en NHGL georganiseerd. We kamperen in heel Europa, met een lichte nadruk op Nederland en directe omgeving. Het programma wisselt jaarlijks.  

Het zijn actieve vakanties in prachtige natuurgebieden. Want KNNV’ers, IVN’ers en NHGL’ers houden van de natuur en willen er het liefst zo veel mogelijk van genieten. Dagelijks worden er excursies georganiseerd en is er keuze uit twee of drie mogelijkheden. Een paar uur of een hele dag, veel lopen of een korte wandeling, een stuk fietsen of een oud stadje bezoeken. Dat is niet alleen afhankelijk van het gebied, maar vooral van je eigen belangstelling. Want jij kunt zelf grote invloed hebben op het programma. Het leuke is dat er altijd wel mensen bij zijn die verstand hebben van vogels, planten, vlinders, en soms ook van insecten, slakken of geologie en die daar ook graag over willen vertellen en alles willen laten zien.

Het aantal deelnemers kan variëren. Je krijgt daarover tijdig van ons bericht. Je zorgt in principe voor jezelf, dat wil zeggen dat de deelnemers zelf voor hun vervoer, hun verblijf en hun eten zorgen. Wij zorgen voor een plaats op een camping in schitterende natuurgebieden.

Voor iedere vakantie wordt een bestuur geformeerd, dat leiding geeft aan de activiteiten.

’s Avonds wisselen de deelnemers hun ervaringen uit en worden de plannen gemaakt voor de volgende dag. De excursieregelaar heeft daarbij een zware taak, want die bereidt het programma voor en speelt daarbij zo goed mogelijk in op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers.

Vooral tijdens de kampeervakanties in de zomermaanden doen vaak gezinnen met (jonge) kinderen mee. Ook dan ligt de nadruk op natuurbeleving en natuurstudie, maar meestal worden er dan voor de jongere deelnemers speciale activiteiten georganiseerd.