Picos d’Europe

K11 Spanje. Picos d’Europe, zaterdag 24 juli t/m zaterdag 7 augustus 2021

Helaas is deze kampeervakantie volgeboekt. In verband met de corona-pandemie houden wij een maximum aan van 25 deelnemers. Dat is inmiddels bereikt. Je kunt je nog wel opgegeven voor de reservelijst. Als er andere deelnemers afvallen of als er meer ruimte ontstaat door de situatie rond corona krijg je van ons bericht.

Contact: Yolande Holthuijzen, tel: 06-83708934, email: penningmeester@akc.knnv.nl

Het inschrijfgeld bedraagt per volwassene € 49,- en voor jongeren € 27,-.

De afstand vanaf Utrecht naar de Picos is ca. 1600 km.  

We zijn uitgeweken naar een andere camping dan we oorspronkelijk dachten. Neem alvast een kijkje. Ook deze camping ligt midden in de Picos de Europa, vlak bij het stadje Potes.

De Picos de Europa (letterlijk: “Pieken van Europa”) is een bergketen in het noorden van Spanje, onderdeel van het Cantabrisch Gebergte. De bergketen ligt zo’n 20 km ten zuiden van de Spaanse noordkust op de grens van de autonome regio’s AsturiëCantabrië en Castilië en León. Het grootste deel van de Picos de Europa is een nationaal park.

De rotsen zijn bijna allemaal van kalksteen en glaciale krachten hebben bijgedragen aan een opmerkelijk gebied van alpiene karstverschijnselen. Vanwege het kalkrijke karakter is de verscheidenheid aan plantensoorten groot. En deze overvloedige bloemenzee trekt weer zeer veel vlinders aan.

Het is aan te bevelen het verslag uit 2014 even in te zien om alvast een idee te hebben van de rijkdom aan soorten die eerder gevonden werden. Er lopen prachtige wandelroutes door het gebied en soms biedt de kabelbaan de mogelijkheid nog hoger het gebied in te gaan.

Vele bergtoppen komen boven de 2400 meter uit. De hoogste bergtop is de Torre de Cerredo, met een hoogte van 2648 meter De centrale en westelijke bergmassieven worden van elkaar gescheiden door de anderhalve kilometer diepe kloof van de rivier de Cares (een aanrader om doorheen te lopen!). In de bergen kan de Cantabrische gems gezien worden en natuurlijk wemelt het van de gieren (waaronder Vale Gier en Lammergier) die in de rotsen broeden, maar ook Rotskruipers en Alpenkraaien. Typische Iberische vogelsoorten treft men er ook aan, o.a. de Iberische groene specht. Al met al een aanrader voor degenen die van wandelen, bergen, verre uitzichten, bloemenzeeën, vlinders en vogels houden.  

Ga verder naar K12 Den Helder of

Ga terug naar het overzicht van de kampeervakanties 2021.