Ommen

K05 Nederland, Ommen, woensdag 25 mei t/m zondag 29 mei 2022

Contact: Tieke Phaff, tel: 033-4724904, email: tiekephaff@yahoo.co.uk

Het inschrijfgeld voor deze kampeervakantie bedraagt per volwassene € 25,- en voor jongeren € 14,-. De kosten voor de camping zijn voor eigen rekening.

Aanmelden voor 1 december noodzakelijk ivm reservering van de plaatsen bij de camping!

Hemelvaart en de (klein)kinderen. Een mooie gelegenheid om met de kleinkinderen een lang weekend te genieten. De laatste jaren neemt het aantal kinderen in deze vakantie weer toe. Erg leuk! De camping in Ommen is opnieuw heel geschikt voor een weekendje genieten.

Ommen ligt aan de Overijsselse Vecht in de streek Salland of specifieker in het Vechtdal. De plaats wordt al rond het jaar 1100 genoemd als doorwaadbare plaats langs de Vecht. In 1248 kreeg Ommen stadsrechten. Wie de rivier de Vecht volgt, kan het niet ontgaan: de rivier slingert en krult door het landschap. De oudste en meest langgerekte en kronkelige meanders van De Vecht vind je tussen Ommen en Hardenberg. Te voet of te fiets kun je maximaal genieten van dit prachtige rivierlandschap.

In 2004 werd een voormalige meander van De Vecht opnieuw verbonden. Sindsdien heeft water er in het struingebied de Uilenkamp vrij spel en dat levert een schitterend, weelderig gebied op met 13 hectare schone natuur.

Ook de Mölnmarsch is een bezoekje waard. Nog een struingebied, maar nu van 70 hectare, waar rivierbeheer, natuur en landbouw een nieuwe balans zoeken. Binnen dit gebied ligt een uniek ooibos met wilgen, elzen, eiken, essen, iepen en meidoorns. De bekendste bewoners van dit gebied zijn de Oeverzwaluwen en IJsvogels.

Tussen de buurtschappen Zeesse en Junne ligt een zandverstuiving, die beter bekend staat als de Sahara van Ommen. Het gebied behoorde ooit toe aan Landgoed Eerde en de Baron van Pallandt liet het in 1840 bebossen om de zandverstuivingen te minderen. Het resultaat is een prachtig gebied van zand en naaldbomen waar volwassenen kunnen wandelen en kinderen met een schepje en emmer zandkastelen kunnen bouwen.

De Rheezerbelten wordt gekenmerkt door hoge rivierduinen met bos. Het ene moment wandel je tussen meters hoge naaldbomen en het andere moment sta je op een twintig meter hoog duin te genieten van het uitzicht. Vanuit het dorpje Rheeze wandel je zo de beboste stuifduinen van het Vechtdal in.

Kortom in de nabijheid van Ommen is altijd wat te ontdekken, planten, paddenstoelen en dieren. Ook een dagje kanoën, roeien of suppen op de Regge behoort tot de mogelijkheden.

Bij slecht weer kun je in Ommen naar het vliegermuseum of het tinnen figuren museum.

Er is een uitkijktoren vlak bij de camping. Deze heeft veel speelterreinen en een nieuw zwembad met glijbanen. Er is ook een waterspeelplaats voor wie niet kan of wil zwemmen. Neem alvast een kijkje op de camping. Het zijn grote (en dus prijzige) plekken op de camping, maar het is goed mogelijk om een plek te delen. Er geldt alleen een maximum van 6 personen per plek. Wij zullen eind november via de mail inventariseren wie daar interesse voor heeft.

Ga verder naar K06 Porstendorf of

Ga terug naar het overzicht van de kampeervakanties 2022.