Morvan

K03 Frankrijk, Plateau de Bourgogne (Morvan), zaterdag 14 mei t/m zaterdag 28 mei 2022

Contact: Frans Duijm, tel: 06-22205668, email: fransduijm@akc.knnv.nl

Het inschrijfgeld voor deze kampeervakantie bedraagt per volwassene € 49,- en voor jongeren € 27,-. De kosten voor de camping zijn voor eigen rekening.

De afstand vanaf Utrecht naar de Morvan is ca. 600 km.

Bourgondië kent zeer verschillende landschappen, met glooiende heuvels, maar ook bergachtig met toppen tot 900 meter. In het centrum liggen kalksteenplateaus, die in het oosten eindigen in steile hellingen. In het zuiden vind je graniethellingen, maar ook het meer heuvelachtige Parc Naturel Régional de Morvan. De rivier de Yonne ontspringt in de Morvan. Het brongebied en de kalkhellingen zijn rijk aan orchideeën. Daarover is te lezen in het verslag van de kampeervakantie in 2012. Voor de komende kampeervakantie is een gebied veel noordelijker gekozen.

We kamperen in Mailly-le-Chateau op een camping municipal. Neem alvast een kijkje op de camping.

Langs de Yonne ligt het prachtige dorpje Mailly-le-Chateau met de camping le Pré du Roi -de koningsweide- waar we verblijven. De ligging is natuurhistorisch zeer fraai: je bevindt je aan de rand van het Bekken van Parijs en de echte (zure) Morvan is niet ver weg. De Yonne heeft een fraai slingerende vallei in de kalk gevormd, waardoor koraal-rif-resten als laatste getuigen van de Jura-zee te zien zijn. Geologisch een prachtig gebied, maar daardoor ook met een zeer diverse flora met vele kalkminnende soorten, een flora waar veel vlinders en andere insecten op af komen. De vallei van de Cure bijvoorbeeld is een Natura 2000 gebied.

Naast deze fraaie natuurhistorische omgeving zijn er de vijf mooiste dorpjes van de Borgogne te vinden: Vezelay met een indrukwekkende basiliek èn bedevaartsoord en kunstenaarsdorp, Noyers-sur Serein, Flavigny-sur-Ozerain met prachtige middeleeuwse verdedigingswerken, Epoisses met zijn beroemde stinkkazen en fantastisch kasteel. Te veel om op te noemen en twee weken om zo’n gebied te verkennen is dan ook veel te kort!

Ga verder naar K04 Albarracin of

Ga terug naar het overzicht van de kampeervakanties 2022