Extremadura

K01 Spanje, Extremadura, zaterdag 23 april t/m zaterdag 7 mei 2022

Contact: Yolande Holthuijzen, tel: 06-83708934, email: penningmeester@akc.knnv.nl

Het inschrijfgeld voor deze kampeervakantie bedraagt per volwassene € 49,- en voor jongeren € 27,-. De kosten voor de camping zijn voor eigen rekening.

De afstand vanaf Utrecht naar de Extremadura is ca. 2000 km.

In april Spanje bezoeken levert veel boeiende waarnemingen op. Komend jaar kiezen we tijdens onze voorjaarskampeervakantie voor het noordelijke en het zuidelijke deel van deze streek. De eerste week verblijven we aan de rand van het “Parque regional de la Sierra de Gredos”. Neem alvast een kijkje op de camping. Na een week vertrekken we naar het Nationaal Park Monfragüe. Ook op deze camping kun je alvast rondkijken.

Je treft in deze gebieden een grote rijkdom aan biotopen / ecosystemen aan: eikenbossen, mediterraan struweel en bos, rotsen van calciet en leisteen, meren en bergstroompjes. Deze glooiende vlaktes herbergen de Grote en Kleine trap, Witbuik- en Zwartbuikzandhoen en de Scharrelaar. Veel Kleine torenvalken en Ooievaars nestelen in de kleine dorpjes.

Prachtig zijn de oude en sfeervolle stadjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Het is een ideaal gebied voor de liefhebber van natuur en cultuur!

We waren In 2007, 2010, 2015 en 2016 al eerder in dit gebied. Wordt ook enthousiast, bijvoorbeeld door het verslag van 2015 te lezen.

Ga verder naar K02 Noordhollands Duinreservaat of

Ga terug naar het overzicht van de kampeervakanties 2022