Drentsche Aa

K14 Nederland, Drentsche Aa, zaterdag 20 augustus t/m zaterdag 27 augustus 2022

Contact: Inge van Iterson, tel: 06-14100926, email ingevaniterson@akc.knnv.nl

Het inschrijfgeld voor deze kampeervakantie bedraagt per volwassene € 30,- en voor jongeren € 17,-. De kosten voor de camping zijn voor eigen rekening.

Het stroomdal van de beken bij de Hondsrug is ontstaan aan het einde van de voorlaatste ijstijd. Toen werd het keileem in Drenthe afgezet en het smeltwater van de ijskap die er op lag, zorgde ervoor dat er een aantal parallel lopende beken naar het noorden liep. Het is het best bewaarde, nog vrijwel ongeschonden, natuurlijke beekdal van West Europa!

Sinds 2002 is de Drentsche Aa een Nationaal Park. Het is een oeroud landschap, het best bewaarde esdorpenlandschap van West-Europa. Waar je de geschiedenis van de dorpen, essen, velden en beken nog kunt ‘voelen’. Waar de beken nog hun natuurlijke loop volgen zoals ze dat al vele duizenden jaren doen met een groot aantal ‘loopjes en diepjes’. Bos, heide en graslanden wisselen elkaar af.

In 2015 hadden we hier al een Pinksterkamp. Lees het verslag maar eens.

Voor een kano zijn de meeste watergangetjes te smal (niet allemaal overigens), maar verder kun je hier van alles. Prachtig fietsen en wandelen en gratis zwemmen in het luxe zwembad naast de camping.

Er is een vogelkijkhut in het noorden, tegen de Groningse Onlanden aan. De Witwangsterns, die daar in het voorjaar broeden, zijn in augustus waarschijnlijk al weer in Zuid-Europa of West-Afrika. Dat er hunebedden zijn hoeft nauwelijks te worden vermeld. Maar er zijn ook veel grafheuvels uit de nieuwe steentijd, bronstijd en ijzertijd.

Bekijk hier de camping.

Ga verder naar K15 Ahrtal of

Ga terug naar het overzicht van de kampeervakanties 2022