Drentsche Aa

K05 Nederland, Drentsche Aa, vrijdag 21 t/m maandag 24 mei 2021

Deze kampeervakantie hebben we helaas vanwege de coronasituatie moeten afgelasten.

Contact: Tieke Phaff, tel: 033-4724904, email: tiekephaff@akc.knnv.nl

Het inschrijfgeld bedraagt per volwassene € 25,- en voor jongeren € 14,-.  

Het stroomdal van de beken bij de Hondsrug is ontstaan aan het einde van de voorlaatste ijstijd. Toen werd het keileem in Drenthe afgezet en het smeltwater van de ijskap die er op lag, zorgde ervoor dat er een aantal parallel lopende beken naar het noorden liep.Het is het best bewaarde, nog vrijwel ongeschonden, natuurlijke beekdal van West Europa! Sinds 2002 is de Drentsche Aa een Nationaal Park.

Het is een oeroud landschap, het best bewaarde esdorpenlandschap van West-Europa. Waar je de geschiedenis van de dorpen, essen, velden en beken nog kunt ‘voelen’. Waar de beken nog hun natuurlijke loop volgen zoals ze dat al vele duizenden jaren doen met een groot aantal ‘loopjes en diepjes’. Bos, heide en graslanden wisselen elkaar af.

De flora is interessant. Genoemd worden: Stengelloze sleutelbloem, Brede orchis, Welriekende nachtorchis, Beenbreek en de zeldzame Zwartblauwe rapunzel. Er is een vogelkijkhut in het noorden, tegen de Groningse Onlanden aan. Dat is niet ver en je kunt er de Witwangstern gaan bekijken. Eind mei is hoe dan ook een mooie tijd om naar vogels te kijken.

Dat er hunebedden zijn hoeft nauwelijks te worden vermeld. Maar er zijn ook veel grafheuvels uit de nieuwe steentijd, bronstijd en ijzertijd.   In 2015 hadden we hier ook al een Pinksterkamp. Lees het verslag maar eens. Voor een kano zijn de meeste watergangetjes te smal (niet allemaal overigens), maar verder kun je hier van alles. Prachtig fietsen en wandelen en gratis zwemmen in het luxe zwembad naast de camping. Bekijk hier de camping.  

Ga verder naar K06 Teutoburgerwoud of

Ga terug naar het overzicht van de kampeervakanties 2021.