Ahrtal

K15 Duitsland, Ahrtal, zaterdag 3 september t/m zaterdag 10 september 2022

Contact: Tieke Phaff, tel: 033-4724904, email: tiekephaff@yahoo.co.uk

Het inschrijfgeld voor deze kampeervakantie bedraagt per volwassene € 30,- en voor jongeren € 17,-. De kosten voor de camping zijn voor eigen rekening.

De afstand vanaf Utrecht naar het Ahrtal is ca. 300 km.

Deze bestemming is onder voorbehoud. We hebben de afspraken met de camping gemaakt voor de afschuwelijke overstromingen in juli. Sindsdien is er geen contact meer geweest. Voor zo ver wij weten wordt er inmiddels hard gewerkt aan het herstel, maar of dat gaat lukken kunnen we nu nog niet overzien.

Een gevarieerder gebied qua grondsoorten lijkt me moeilijk te vinden. Hier ligt oeroud vulkaangebied met een oude binnenzee ernaast. De vele riviertjes die het gebied doorsnijden zorgen voor nog meer variatie. Lees het beknopte overzicht van de geologie in het verslag van de voorjaarsvakantie die hier in 2015 werd gehouden.

Ook aan het eind van de zomer is er genoeg te zien zoals de Wespendief, de Rode en Zwarte wouw met hun vliegkunsten, de Fluiter, Waterspreeuw en de Grote gele kwikstaart.

Naast de rivierdalen zijn er kalkgraslandjes en er is veel bos. In 2015 waren de deelnemers aangenaam verrast door de vlinders die in Nederland niet meer voorkomen, maar hier wel.

Fietsen gaat uitstekend en er is een treintje. Het gebied wemelt van de Romeinse overblijfselen zoals een luxe villa.

We zijn van plan te verblijven op Campingplatz Altenahr. Je kunt hier een kijkje nemen op de camping. Op hun site staat nu, augustus 2021, alleen nog maar de reactie op de verwoestende overstroming die hier half juli heeft plaatsgevonden. Als je er toen heen zou willen om te helpen dan kon dat niet omdat alle voorzieningen onbruikbaar waren.

Laten we hopen dat in september 2022 het herstel zo ver gevorderd is dat we er een goede kampeervakantie kunnen houden en dat het weer veilig is.

Ga verder naar K16 Müritzsee of

Ga terug naar het overzicht van de kampeervakanties 2022