De Feanhoop

K11 Nederland, De Feanhoop, zaterdag 16 juli t/m zaterdag 23 juli 2022

Contact: Frans Duijm, tel: 06-22205668, email: fransduijm@akc.knnv.nl

Het inschrijfgeld bedraagt per volwassene € 30,- en voor jongeren € 16-. De kosten voor de camping zijn voor eigen rekening.

Midden in Friesland liggen moerasgebieden vol vogels, libellen en bloemen. Een aantal vogelkijkhutten bieden een goed zicht daarop. In het weidse landschap liggen drassige graslanden met weidevogels. Vanaf de camping, De KanHoeve, Drachster Heawei 38, De Feanhoop loop je zo naar een aantal oude petgaten. Veel fraaie gebieden zijn op de fiets gemakkelijk bereikbaar vanaf de camping, bijvoorbeeld in de Kraanlanden. Of met het pontje en dan naar de Oude Venen en de Jan Durkspolder, dichtbij Eernewoude.

Met een kano vaar je langs de oevers van vaarten en sloten met plekjes die verder onbereikbaar zijn. Kano’s zijn dichtbij de camping te huur. Misschien is er een fluisterboot met gids van het Fryske Gea te regelen.

Fietsend kan je ook naar het wat hogere gebied met oude bossen bij Beetserzwaag, pingo’s en vennen op de Duurswouderheide of de Dellebuursterheide of de Lippenhuisterheide met zijn adders. En wil je nog iets anders dan ben je per auto binnen een uur bij het Lauwersmeer of bij de Gaasterlandse kliffen aan het IJsselmeer, of bij de kraanvogels op het Fochtelooerveen. Of je rijdt in een half uur naar de eco-kathedraal van Le Roy bij Heerenveen. Hartje Friesland zal je hart veroveren.

Je kunt veel informatie over de natuurgebieden vinden bij de Natuurorganisatie It Fryske Gea.

Ga verder naar K12 Hellenthal of

Ga terug naar het overzicht van de kampeervakanties